بیماری‌های پوستی می‌توانند بسیار خطرناک باشند، این بیماری‌ها حالت مسری یا غیر مسری دارند و به همین دلیل باید افراد به طور مرتب تحت مشاوره و کنترل متخصص برای بررسی وضعیت پوست خود قرار داشته باشند، بویژه اگر سابقه بیماری پوستی در خود یا اطرافیان واعضای خانواده خود را دارند.

شایع ترین و مشهورترین بیماری‌های پوستی که در هر فردی می‌تواند بروز کند موارد زیر را می‌توان نام برد:

سرطان‌های پوستی را بشناسید

 سرطان های شایع ملانوما و کارسینوم از جمله مرگبارترین بیماری‌های پوستی هستند که می‌توانند در صورت تاخیر در شناسایی و درمان بیماری با سرایت به سایر قسمت‌های بدن موجب مرگ بیمار شوند.

پزشک معتبر بهترین دکتر پوست
عوامل دخیل در بروز آکنه و جوش صورت 

انواع آکنه و جوش صورت به دلایل مختلفی از جمله مشکلات هورمونی، رژیم نامناسب غذایی، قرارگیری در مکان‌های آلوده، استرس و مشکلاتی از این دست به وجود می‌آید. آکنه‌ها معمولاً پس از دوران بلوغ به وجود می‌آیند، اما می‌توانند حالت مزمن نیز داشته باشند و تا سال‌ها فرد را درگیر کنند. آکنه علاوه بر درد می‌تواند بر اعتماد به نفس فرد تاثیر بگذارد به همین دلیل رسیدگی و درمان فوری آن ضروری است.


اگزمای پوستی، بیماری شایع در نوزادان


این بیماری نیز در دسته واکنش‌های آلرژیکی پوست قرار می‌گیرد و منشاء بیرونی دارد. اگزما می‌تواند بسیار شدید باشد و فرد به مراقبت‌های درمانی دائمی نیازداشته باشد. این بیماری در نوزدان بسیار شایع است و معمولاً به خاطر البسه، حسایت‌های پوستی و خوردن برخی مواد غذایی آلرژی زا ایجاد می‌شود.


پسوریازیس سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند


پسوریازیس دردسته بیماری‌های خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول‌های پوستی حمله می‌کند و سبب ایجاد لکه‌های پوستی قرمز و دردناک بر سطح پوست می‌شود. پسوریازیس می‌تواند بر چهره و بدن فرد اثر منفی بگذارد و ارتباط آن با برخی بیماری‌های مزمن اعضای بدن تایید شده است.


قارچ‌های پوستی با دارو بهبود می یابند


قارچ‌های پوستی می‌توانند به دلیل در معرض قرار گرفتن پوست با مواد آلوده و یا دارای قارچ ایجاد شوند، برخی از بیماری‌های پوستی حالت واگیر دارند. خوشبختانه بسیاری از بیماری‌های پوستی با استفاده از دارو، انجام آزمایش و مراقبت‌های درمانی بهبود پیدا می‌کنند.


وقتی آبله مرغان تبدیل به زونا می شود


بیماری آبله مرغان نیز منشاء ویروسی دارد و جوش‌های آب دار بر روی بدن  ایجاد و فرد دچار تب و احساس خارش شدید می‌شود. این بیماری پس ازگذشت یک الی دوهفته در صورت انجام دقیق مراقبت‌های درمانی بهبود پیدا می‌کند. در کودکان معمولاً این بیماری شدید نیست، اما در سالمندان و افراد بزرگسال می‌تواند با تحت تاثیر قراردادن سیستم عصبی بدن آن‌ها به یک بیماری جدی و خطرناک به نام زونا تبدیل شود.


برص درمان قطعی ندارد


بیماری برص نیز از سالیان دور وجود داشته و در دسته بیماری‌های خود ایمنی است، دراین بیماری سیستم ایمنی بدن با حمله به سلول‌های رنگدانه‌ای پوست باعث از بین رفتن رنگ آن‌ها می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری رنگ پوست خود را به تدریج از دست می‌دهند. متاسفانه برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد، اما برخی دارو‌ها می‌تواند از رشد بیماری و از دست رفتن رنگدانه‌های پوستی تا حد زیادی جلوگیری کند.

 


آفتاب سوختگی را در تابستان جدی بگیرید!


آفتاب سوختگی یک عارضه شایع بویژه در فصول گرم سال است، افرادی که بدون استفاده از کرم ضد آفتاب، کلاه و لباس مناسب مدت زمان زیادی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند امکان دارد با مشکلاتی، چون قرمزی، التهاب، خارش، سوزش، زخم و تاول‌های پوستی مواجه شوند که نشان دهنده  آفتاب سوختگی است.

درمان آفتاب سوختگی با انواع دارو‌ها و کرم‌ها انجام می‌شود، اما نیاز به ممارست دارد، افرادی که دائماً دچار آفتاب سوختگی می‌شوند امکان دارد در آینده مبتلا به سرطان پوست شوند.

 

 با وجودی که پوست کودکان از حساسیت زیادی برخوردار است اما وقتی مانند پوست آدم های بالغ در مواجهه با بسیاری از شرایط فیزیکی خاص قرار می گیرد با خطر آسیب مواجه می شود، اما باید تاکید کرد که در تمام بیماری ها نباید پزشک کودک خود باشید.
 
به گزارش ایرنا، بیشتر کارشناسان و متخصصان وزارت بهداشت معتقدند کودکان بیش از بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به بیماریهای ویروسی پوستی هستند که
 
سرخک و سرخچه در صدر این بیماری ها قرار دارند.
 
به گفته این کارشناسان بیماریهای ویروسی دیگری در بین کودکان وجود دارند که با علائم و تظاهرات پوستی تب، گلو درد، راش و ضایعات پوستی بروز می کند.
 
به اعتقاد متخصصان پزشکی وزارت بهداشت بزرگسالان کمتر به بیماریهای پوستی ویروسی مبتلا می شوند چرا که بدن آنها در مقابل میکروب و ویروس ها ایمن تر هستند.
 
اگر تاکنون در مورد خارش، تاول یا قرمزی پوست فرزندتان از خود سئوال پرسیده اید که اینها نشانه های بیماری، آلرژی، یا گرما و سرما هستند با خیر بدانید که بیشتر اوقات این علائم زیاد اهمیت ندارند و به راحتی درمان می شوند اما همیشه باید با پزشک مشورت و درمان درست را بیابید.
 
 
 
** کچلی یا ˈکرم حلقه ایˈ از بیماریهای پوستی شایع در کودکان
 
علت این بیماری قارچی است که از پوست و بافت مرده و ناخن تغذیه می کند، این عفونت دچار برآمدگی، قرمزرنگ و سپس تبدیل به حلقه ای قرمز می شود و شروع به خارش کرده و تاول می زند و دور آن پوسته پوسته می شود.
 
این بیماری با تماس پوست - به- پوست بین حیوان و انسان منتقل می شود و همچنین بچه ها با استفاده مشترک از حوله و وسایل ورزشی به این بیماری مبتلا می شوند که درمان آن با کرم های ضدقارچ صورت می گیرد.
 
 
 
** پوست سرخی یا بیماری پنجم
 
یک بیماری واگیردار و معمولا ملایم است که بعد از چند هفته خوب می شود، بیماری پنجم با نشانه های شبه آنفلوانزا شروع می شود سپس صورت فرد قرمز و بدن شروع به خارش می کند.
 
سرفه و عطسه موجب گسترش آن می شود که با استراحت، مصرف مایعات و مسکن درمان که توصیه می شود در این شرایط به بچه ها آسپیرین ندهید.
 
 
 
** آبله مرغان
 
این بیماری که زمانی بسیار شایع بود ولی به دلیل تزریق واکسن آبله مرغان این روزها کمتر شده است.
 
این بیماری بسیار واگیردار است و به راحتی پخش و روی تمام بدن جوش ها و تاول های آبکی و قرمزی می گذارد که همراه با خارش زیاد هستند.
 
جوش ها طی چند مرحله اول پر آب می شوند، می ترکند، خشک و پوسته پوسته می شوند که این بیماری می تواند بسیار جدی شود.
 
 
 
** زرد زخم
 
این بیماری از یک باکتری ایجاد می شود و روی پوست تاول های قرمز و دردناک می زند، این تاول ها ممکن است باز شوند و آب بدهند و پوسته زرد یا قهوه ای بزنند، این بیماری با تماس نزدیک و یا استفاده مشترک از حوله و اسباب بازی پخش می شود که زخم های این بیماری ممکن است در تمام بدن به خصوص دور دهان و بینی ظاهر شوند.
 
خاراندن تاول ها باعث می شود که به قسمت های دیگر بدن هم سرایت کند که با قرص یا پماد آنتی بیوتیک درمان می شود.
 
 
 
** زگیل
 
یک ویروس موجب ایجاد این برآمدگی های بی درد و بی ضرر، ولی بدشکل می شود، زگیل به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کند که اگر کسی با این ویروس به چیزی دست بزند، به راحتی این بیماری را پخش می کند.
 
زگیل بیشتر روی دست و انگشتان ظاهر می شود که برای جلوگیری از گسترش زگیل، نباید آنها را دستکاری کند بلکه باید آنها را با چسب زخم پوشاند هرچند بیشتر زگیل ها خود از بین می روند.
 
 
 
**عرق سوز یا تب عرق گز
 
علت اصلی ایجاد عرق سوز بسته شدن مجاری عرق است که بیشتر با جوش های کوچک صورتی یا قرمز خودش را نشان می دهد و روی سر، گردن و شانه نوزادان دیده می شود.
 
وقتی والدین به نوزاد لباس زیادی می پوشانند و او را خیلی گرم می کنند، نوزاد عرق سوز می شود که بهتر است در هوای گرم یک لایه کمتر از لباس والدین به تن داشته باشند.
 
 
 
** آماس پوست در اثر تماس
 
پوست بعضی از بچه ها بعد از دست زدن به غذا، صابون یا گیاهانی مانند پیچک سمی، سماق یا بلوط واکنش نشان می دهد که این ورم معمولا 48 ساعت پس از تماس با آن شکل می گیرد.
 
این بیماری در موارد خفیف قرمز یا دچار خارش می شود که در موارد وخیم ورم، تاول، قرمزی و تاول های بزرگ بوجود می آید که این ورم بعد از یکی دو هفته از بین می رود.
 
 
 
** بیماری دست، پا و دهان
 
این بیماری با وجود نام ترسناکی که دارد و در میان بچه ها شایع تر است با تب آغاز و جوش های دردناک و بدون خارشی دور دهان می زند، تاول هایی روی دست ها و پاها و گاهی روی باسن دیده می شود که با سرفه، عطسه و پوشک گسترش می یابد.
 
گفته شده این بیماری جدی نیست و معمولا خودش بعد از یک هفته از بین می رود.