دانلود برنامه و مقالات روز

دانلود انواع نرم افزار های روز دنیا

دانلود برنامه و مقالات روز

دانلود انواع نرم افزار های روز دنیا

تاثیر هود آشپزخانه در تهویه و کیفیت هوای منزل

فرزاد هاتفی | چهارشنبه, ۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۲۰ ق.ظ

http://www.markazpakhsh.com/cache/fck_files/%20%D8%B4%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87%20%D8%A7%DB%8C.png

 آشپزخانه، قلب خانه است. این قسمت، مرکز فعالیت و جایی برای جمع شدن افراد خانه و دوستان است تا با هم زمانی بگذرانند و وعده‌های غذایی را آماده کنند. اما بدون تهویه‌ مناسب، آشپزخانه می‌تواند مرگ آفرین باشد.هود آشپزخانه جز لوازم کلیدی آشپزخانه به حساب می آید چرا که در وهله اول باید بوی پخت پز غذا را مکیده و در عین حال کم صدا باشد.

هود آشپزخانه دارای چندین طرح از جمله هود جزیره ، هود 45 درجه ، هود شومینه ای ، هود مخفی و هود زیر کابینتی می باشد.هود های آشپزخانه امروزه با جنس استیل ، شیشه ، و سرامیک به بازار عرضه می شود. همچنین در خریدتان به حجم مکش و میزان صدای تولیدی توسط هود دقت فرمایید. برای انتخاب آسان تر کالای دلخواهتان می توانید در زیر برند هود آشپزخانه تان را انتخاب کرده و پس از آن در منوی سمت راست سایت طرح ، اندازه جنس و حجم مکش هود آشپزخانه را انتخاب کنید.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، در سراسر جهان 3 میلیارد نفر هنوز در خانه‌هایشان با آتش باز و تهویه‌ کم و یا کلا بدون تهویه آشپزی می‌کنند. قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های داخلی در این خانه‌ها باعث می‌شود تا هر ساله 3/4 میلیون نفر بر اثر ذات‌الریه، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های دیگری از این دست، قبل از رسیدن به سن بلوغ بمیرند. این موضوع یک یاداور غم‌انگیز و ترسناک برای خطرات آشپزی داخل خانه و اهمیت تهویه‌ مناسب است.

تمیز نگه داشتن آشپزخانه و وسایل آن به دلایل بهداشتی اهمیت زیادی دارد زیرا بیماری های زیادی از طریق وسایل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل می شود. یکی از این وسایل که بوی دود، رطوبت و چربی اضافه را هنگام پخت غذا جذب می کند، هود روی گاز است.هود آلودگی موجود در هوا را به سمت خود می‌کشد، به همین خاطر داخل هود فضای مناسبی برای رشد کپک‌ها و باکتری‌ها است. حداقل ماهی یک بار، به ویژه اگر از گریل استفاده می‌کنید، هود را تمیز کنید.

به طور کلی در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهای تصفیه کننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا. هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل می‌کشند، ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا می‌گیرند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه باز می‌گردانند.
هودهای دارای خروجی هوا به یک کانال متصل شده‌اند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده می‌شود. این هودها به دو شکل هودهای معمولی و شومینه‌ای در بازار موجود است.

هود آشپزخانه

 هودهای معمولی که نسل قدیمی هود به حساب می‌آیند، بالای اجاق گاز نصب می‌شوند، کمی کوچک‌تر از ابعاد اجاق گاز هستند. به دیوار وصل می‌شوند، اغلب زیر یک کابینت دیواری قرار دارند و به وسیله یک دریچه و کانال که در داخل دیوار تعبیه شده است هوا را به داخل دریچه و از آنجا به پشت‌بام و خارج راهنمایی می‌کنند. عیب این نوع هودها این است که به مرور زمان روی عایق‌بندی و رنگ سقف تاثیر می‌گذارند. هودهای شومینه‌ای بلندتر، بزرگ‌تر و به شکل قیف برعکس هستند. جنس این هودها از مس، فلزهای اکسید نشدنی یا دیگر فلزاتی هستند که در مقابل گرما با دوام هستند و به راحتی تمیز می‌شوند. هواکش این هودها گاهی به دیوار و گاهی به سقف وصل می‌شود که نوع سقفی آن به هودهای جزیره‌ای معروف است و اطراف آن شیشه‌ای است.

تجهیزات و وسایل تشکیل‌دهنده هود

فیلترها: تمامی هودها فیلتری دارند که مقدار زیادی از چربی و گرد و غباری که گاهی وارد کانال هواکش می‌شود را جذب می‌کند. در صورتی که به هر دلیلی امکان نصب هواکش برای شما مقدور نیست، از فیلترهای زغالی استفاده کنید. این نوع فیلترها گرد و غبار و چربی را بهتر به خود جذب می‌کنند و گر چه به اندازه هودهای دارای هواکش موثر نیستند اما به هر حال موجب پاک‌تر شدن هوای آشپزخانه می‌شوند.
فیلترهای متالیک طول عمر زیادی دارند و در صورتی که همراه با فیلتر زغالی استفاده شوند می‌توانند بسیار کاربردی باشند. فیلترهای چربی فقط چربی را جذب می‌کنند و فیلترهای زغالی بوهای نامطبوع را جذب می‌کنند ولی به تنهایی چندان کارآمد نیستند.

برای این که هود آشپزخانه درست کار کند، باید از داخل و خارج تمیز شود.

* ابتدا هود را خاموش کنید.با مواد شوینده خارج و داخل هود را تمیز کنید.
*مراقب باشید به لامپ و پریز برق هود آسیبی وارد نشود. سپس با آب ولرم و صابون هود را بشویید.
پنجره فلزی را که چربی به خود می گیرد در آب ولرم حاوی مواد از بین برنده چربی خیس کنید تا چربی ها پاک شود یا این که با کمک برس هر ۲ طرف آن را بشویید و قبل از اتصال مجدد کاملا خشک کنید.همچنین ،یک دستمال آغشته به نفت هم به سادگی می‌تواند هرگونه رد چربی را از بین ببرد.
* فیلترهای فعال زغالی که قابل شست و شو نیست باید عوض شود.زغال با کثیف شدن اثر خود را از دست می دهد بنابراین هر سال و اگر زیاد پخت و پز می کنید، هر چند ماه این فیلترها را تعویض کنید. فیلترهای متالیک را می‌توانید به آسانی در ماشین ظرف‌شویی بشویید.
* برای تمیز کردن هودهایی از جنس فلزهای اکسیدنشدنی هم می‌توانید از موم عسل استفاده کنید.
* کثیفی را که روی پره های فن جمع شده است، با مواد شوینده تمیز کنید.

توصیه‌هایی برای انتخاب هود مناسب

با انتخاب کردن هود مناسب و استفاده درست از آن، می‌توانید کیفیت هوای خانه خود را به شدت افزایش دهید. ما به شما چند نکته را در انتخاب هود گوشزد می‌کنیم:

  • دنبال هودی باشید که کل سطح اجاق گاز را پوشش دهد. هودی که سطح آن 8 تا 15 سانتیمتر بیشتر از اجاق گاز باشد، باعث ایجاد پوشش و تاثیر بیشتر می‌شود.
  • فنی بخرید که قوی باشد اما در حد متعادل. اگر ممکن است از خرید هودی که 1200CFM  هوا تولید می‌کند و باعث ایجاد آلاینده می‌شود و سیستم جبران هوایی برای آن ندارید، پرهیز کنید. فنی بخرید که قوی باشد اما در حد متعادل. اگر ممکن است از خرید هودی که 1200CFM  هوا تولید می‌کند و باعث ایجاد آلاینده می‌شود و سیستم جبران هوایی برای آن ندارید، پرهیز کنید. 
  • هودی انتخاب کنید که شکلی خالی برای جمع کردن دود و گازها همزمان با آزاد شدنشان داشته باشد. هنگامی که این موضوع با خارج کردن دود و کارایی مناسب فن همراه باشد، میتواند درصد جذب آلاینده‌ها را به شدت افزایش دهد.

چند تکنیک ساده آشپزی می‌تواند کیفیت هوای خانه و آشپزخانه شما را افزایش دهد. هر زمان که امکان دارد، غذاها را روی شعله‌های پشتی بپزید زیرا هودها بیشتر مواقع قسمت پشتی اجاق را پوشش می‌دهند. هم چنین همیشه هنگام آشپزی از روشن بودن هود مطمئن شوید. با نصب و استفاده یک هود مناسب و پخت و پز روی شعله‌های پشتی، آشپزخانه شمامی‌تواند منشا لذت آشپزی به جای آلودگی هوای داخلی باشد.در آشپزخانههایی که پختوپز در آن زیاد صورت میگیرد و در آشپزخانه های تجاری که هود بهصورت دائم باید روشن باشد، سیستم روشنایی هود از اهمیت برخوردار است. 

پیشتر از لامپهای هالوژنی در هود استفاده میشد که نور مناسبی نیز داشت. با آمدن لامپهای LED این لامپها نیز که مصرف کمتری دارند در هودها مورداستفاده قرار میگیرند. این لامپها نهتنها ازنظر اقتصادی بهصرفه هستند و مصرف پایینی دارند،بلکه برای مصرفکننده نور مناسبی نیز فراهم میکنند.با توسعه و پیچیده شدن این دستگاه، ابزار و تجهیزات دیگری نیز به هودهای آشپزخانه افزودهشده است. بعضی نمونههای پیچیدهتر هود از امکاناتی مانند کنترل از راه دور، تنظیم ارتفاع، حسگر حرارتی، محافظ حرارتی، سیستم تأخیری خاموش شدن، یادآور تعویض فیلتر، حذفکننده صداهای اضافی، و نشانگر دما، برخوردار است.در ساخت هود مواد و ترکیبات زیادی مورداستفاده قرار میگیرند. 

موادی همانند ورقه فولاد ضدزنگ، مس، برنز، نیکل، روی، شیشه نشکن، آلومینیوم، چوب، برنج و پلاستیک مقاوم در برابر حرارت و حتی بیشتر از این، در ساخت هود به کار میرود.

  • فرزاد هاتفی

هود