دانلود برنامه و مقالات روز

دانلود انواع نرم افزار های روز دنیا

دانلود برنامه و مقالات روز

دانلود انواع نرم افزار های روز دنیا

بررسی ساندویچ پنل ها و ساختمان های پیش ساخته

فرزاد هاتفی | چهارشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۴۶ ق.ظ
اگر تکنولوژی ساختمان را به معنی وارد شدن صنعت در ساختمان¬سازی بگیریم، از حدود سال47 تکنولوژی ساختمان وارد ایران شد
صنعت ساختمان و پروژه های عمرانی به گواهی آمار و ارقام، از لحاظ سرمایه و حجم نیروی انسانی درگیر، بزرگترین صنعت در کشور می باشد. رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا، نیاز به کاهش زمان تحویل پروژه¬های عمرانی و کاهش زمان برگشت سرمایة سرمایه گذاران و عواملی از این قبیل باعث شده اند تا ضرورت ایجاد تحول در شیوه های سنتی صنعت ساختمان روزبه روز بیشتر شود. روش  "سازه¬های پیش¬ساخته سبک" که یکی از تکنولوژی های نوپا در عرصه ساخت و ساز¬های عمرانی در کشور است موضوع مصاحبة شبکة تحلیلگران تکنولوژی ایران با مهندس احمدی، معاونت اجرایی موسسة سازه¬های پیش¬ساختة سبک (SAP) است. در زیر نکات مهم آن ملاحظه می¬گردد:
صنعت ساختمان در جهان در حدود صد تا صدوده سال قدمت دارد و شروع آن به زمانی برمی¬گردد که اولین تیرهای بتونی به صورت T شکل، تولید صنعتی شده و قطعات بتونی با اشکال مختلف در مقیاس صنعتی تولید شد.

اگر تکنولوژی ساختمان را به معنی وارد شدن صنعت در ساختمان¬سازی بگیریم، از حدود سال47 تکنولوژی ساختمان وارد ایران شد و اوج آن زمانی بود که ساختمان¬سازی به صورت شهرک¬سازی در بعضی از شهرهای بزرگ مثل اصفهان(مجتمع ذوب آهن)، اهواز، تبریز، تهران و برخی دیگر از شهرها شروع شد. این صنعت بیشتر از کشورهای اروپایی مانند آلمان، هلند، انگلیس و فنلاند به ایران وارد شد.
در تکنولوژی سازه¬های پیش¬ساختة سبک، اتصالات به صورت یکپارچه است (دیوار به دیوار، سقف به دیوار و دیوار به پی). بر خلاف روش Large Panel که اتصالات به صورت کام و زبانه است، در روش سازه¬های پیش ساخته سبک، اتصالات به صورت جوش نقطه¬ای است و به جای اینکه ابتدا قطعات سنگین بتن در کارخانه ساخته شده و بعد به هم متصل شوند، ابتدا سازه به صورت شبکه¬های میلگردی که بین آنها(بین دو شبکه میلگرد) یک لایه فوم پلی¬استایرن قرار می¬گیرد ساخته می¬شود و پانل¬های سبک در محل احداث ساختمان به فنداسیون جوش داده می¬شود و همچنین دیوارها و سقف به هم جوش داده می¬شوند و ساختمان با پانل¬های سبک برپا می¬شود. سپس در همان محل دیوارها و سقف و محل، اتصالات به صورت همزمان بتن پاشی می¬شوند. بتن از طریق پمپ، با فشار هوا به پانل¬ها پاشیده می¬شود که اصطلاحاً آن را "شات کریت" گویند.

این روش باعث یکپارچگی در اتصالات شده، استحکام و پایداری ساختمان را در مقابل نیروهای دینامیکی حاصل از زلزله یا طوفان افزایش می¬دهد.

بنابراین دلیل انتخاب روش سازه¬های پیش ساخته سبک استفاده از امتیازات برتر آن نسبت به سایر تکنولوژیهای پیش ساخته موجود است که هنوز هم از این مزایا برخوردار است.
البته همانند صنایع دیگر، در این صنعت هم ممکن است نوآوری¬هایی در دنیا دیده شود. اما با توجه به شرایط اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی، روش سازه¬های پیش¬ساخته سبک، مناسبترین روش برای ایران تشخیص داده شده است. به طور مثال تکنولوژی¬های جدید قیمت مسکن را خیلی بالا می¬برند که این با نیاز اغلب مردم ما به خانه¬های ارزان¬قیمت سازگار نیست ولی روش سازه¬های پیش¬ساختة سبک قیمت را بالا نمی¬برد.
این ورق‌ها طی فرآیند اکستروژن توسط دستگاه اکسترودر تولیدی شرکت کراس مافای آلمان با آخرین تکنولوژی روز دنیا تولید می شوند. وجود دانسیته یکسان در طول ورق، سطح مات با قابلیت روکش شدن با انواع فیلم‌های طرح چوب، امکان تولید در رنگ‌ها و ایجاد موج چوب متفاوت از مشخصات ویژه این ورق‌ها است.  بر اساس این گزارش، ساندویچ پنل «پی‌وی‌سی» متشکل از لایه‌های «پی‌وی‌سی» در بالا و پایین و مواد پلی یورتان در مرکز است. از خصوصیات اصلی این ورق‌ها می‌توان به سبکی وزن، عایق حرارتی و صوتی، سرعت بالای اجرا، تنوع در طرح، دوام و عمر طولانی، مقاومت در برابر جذب آب، غیر قابل اشتعال بودن (دیر سوز) و قابلیت شست‌وشو اشاره کرد. با توجه به خصوصیات استثنایی این ورق‌ها، این نوع ساندویچ‌ پنل طبق بررسی من قابل استفاده در دیوار و سقف ساختمان‌ها، دکوراسیون داخلی، جایگزین پانل‌های «پی‌وی‌سی» جهت ساخت درهای «یو‌پی‌وی‌سی» سرویس‌های بهداشتی و غیره، ساخت سوله‌ها، سردخانه‌ها، انبارها و سیلوها، خانه‌های پیش‌ساخته و کانکس است.  این گزارش حاکی است، فوم پلی یورتان که در مرکز این ساندویچ پنل‌ها در کنار ورق‌های «پی‌وی‌سی» مورد استفاده قرار می‌گیرد، اجازه حرکت هوا و نفوذ رطوبت غیر قابل کنترل از راه دیوارها  و هدررفتن انرژی را نمی‌دهد و منجر به ایجاد محیطی با آسایش بیشتر می‌شود. با به کار گیری پنل پلی یورتانی با ضخامت 10 سانتیمتر، اختلاف شدت صدا در دو طرف پنل به حدود 30 دسی بل می رسد که این مقدار چهار برابر بیشتر از دیوار آجری است.  گفتنی است، گروه صنعتی همارشتن تاکنون تولیدکننده انواع پروفیل‌های «یوپی‌وی‌سی»، در و پنجره‌های دوجداره «یوپی‌وی‌سی»، ورق‌های «پی‌وی‌سی»، درهای «پی‌وی‌سی»، محصولات نساجی، دیوارپوش و قرنیز و کامپوزیت‌های پلاستیک – چوب WPC  بود که از این پس انواع ساندویچ پنل نیز به عنوان دهمین محصول در سبد کالایی این شرکت جای می‌گیرد.

ویژگی های مهم روش سازه های پیش ساخته سبک

الف) مقاومت در برابر زلزله
در مناطق زلزله خیز مانند ایران، یکی از پارامترهای مهم در ساختمان¬سازی کاهش وزن ساختمان است. چرا که نیروهای زلزله با وزن ساختمان نسبت مستقیم دارد. بنابراین تکنولوژی انتخاب شده باید دارای جهت¬گیری کاهش وزن باشد. بر خلاف شیوة سازه¬های پیش¬ساخته سبک در سایر سیستم¬های پیش¬ساخته دیگر، اتصالاتشان اکثراً به صورت مفصلی و لولایی است و دارای وزن سنگین هستند. تنها در این روش است که با 8 سانتیمتر بتن می¬¬توان نیروهای ساختمان 4 طبقه را در طبقه همکف تحمل کرد. وزن نهایی ساختمان با این روش، نسبت به روش¬های پیش¬ساخته دیگر و همچنین ساختمان¬های بتنی، 25 درصد کاهش می¬یابد؛ یعنی در هنگام زلزله 25 درصد نیروی کمتر به ساختمان وارد می¬شود. امروزه سبک¬سازی ساختمان یکی از شعارهای اصلی در صنعت مسکن است.

ب) انعطاف پذیری در تولید و امکان حفظ جلوه های معماری اسلامی و ایرانی
مسأله مهم دیگر در صنعت ساختمان حفظ ملاک¬¬های فرهنگی و جلوه¬های معماری اسلامی و ایرانی در طراحی و نماسازی ساختمان¬هاست. انحناهای موجود در گنبدهای مساجد، نقش¬¬ و نگارهای ایرانی و اسلیمی و سایر موارد از نشانه¬های معماری اسلامی و ایرانی است که در روش سازه¬های پیش¬ساخته سبک می¬توان آنها را حفظ کرد. چرا که می-توان پانل¬های سبک مورد استفاده را به هر طرح دلخواه درآورد و پس از نصب آنها در محل خود، بتن¬پاشی روی آنها انجام داد. روش سازه¬های پیش ساخته سبک، حتی ساخت گنبدهای بزرگ را که به دلیل زیادی وزن، دشوار است آسان-تر¬ می¬کند چرا که در این روش وزن سازه¬ها بسیار کاهش می¬یابد در حالی که مقاومت و استحکام¬ آنها بالاتر می¬رود.
مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی و دیواری سردخانه ای  : عرض مفید سقفی ۱/۰۱  عرض غیر مفید ۱٫۰۸ متر و طول تا ۱۴ متر ضخامت از ۴ سانتیمتر تا ۱۵ سانتیمتر ورق های مصرفی از نوع الوزینگ گالوانیزه و آلومینیوم می باشد. دیواری با عرض مفید  ۱/۱۴ بصورت صاف سلفون دار و صاف شیاردار که بصورت دو رو ورق یا  یکرو ورق یک رو فویل  تولید می شود. مجموعه ای فعال با بهره مندی از مهندسین ، مشاوران ،طراحان و با پشتوانه نیروهای فنی و متخصص و ورزیده شروع به کارنموده و برای تمامی پروژه ها علاوه بر کنترل کیفی محصولات با بهره گیری از ابزار کنترل دقیق و پیشرفته مراکز علمی وتحقیقاتی به تست و تطابق ویژگی های مصالح بکاررفته با استاندارد های ملی و بین المللی می پردازد و همواره از پیشتازان ارائه طرح های نو در زمینه تولید ومجری انواع پوشش های سوله و سازه می باشد
ج) ایمنی در ساختمان
بحث ایمنی، از مهمترین مسائل صنعت ساختمان است چرا که با سلامتی انسان¬ها سر و کار دارد. در ساختمانهای سنتی چون ستونها و اسکلت فلزی، قسمت اعظم بار ساختمان را تحمل می¬کنند. با کنار رفتن یک تیر یا ستون، کل ساختمان به طور ناگهانی فرو می¬ریزد. در روش سازه¬های پیش¬ساخته سبک چون به جای استفاده از اسکلت فلزی، از شبکه¬های میلگردی که در تمام سطوح دیوارها توزیع شده¬¬¬اند استفاده می¬شود، فروریزی ناگهانی پیش نمی¬آید. چرا که اتصالات و مواضع تحمل بار به صورت یکپارچه در تمام ساختمان وجود دارند.
د) صرفه¬جویی¬های ملی و سایر مزایای ناشی از کاربرد روش سازه¬ها پیش¬ساختة سبک
اگر به صرفه¬جویی¬هایی که کوچک به نظر می¬رسند، در مقیاس ملی نگاه کنیم، به ارقام بالایی تبدیل می¬شوند که می¬تواند نقشی حیاتی در رشد و شکوفایی کشور ایفا کند.

  • فرزاد هاتفی